Krombisaurus blir kranttosaurus

I dagens värld ska det mesta genomgå kvalitetskontroller. Detsamma gäller ordlistan Krombisaurus. Kronomagasinets team har nu fattat ett beslut om att skärpa kvalitetskontrollen vid behandlingen av de ord som skickas in till ordlistan.

Enligt det nya beslutet tas inte längre sådana ord som är nästan lika och som har samma betydelse på standardsvenska (enligt Svenska Akademins ordlista) med i Krombisaurus. Exempelvis ordet ”flintskallo” (=flintskallig) ryms enligt det här beslutet inte med, eftersom ordet är nästan samma på standardsvenska. Däremot får till exempel ordet ”pyndsil” (=snorvalp/ungdjur) vara med i ordlistan eftersom det inte har någon direkt motsvarighet i SAOL. På det här sättet hoppas vi att kvalitén på Krombisaurus ska höjas. Ordlistan kommer att genomgå en granskning efter hand.

För er del gäller det nu bara att fortsätta skicka in ord. Om ni själva har svårt att avgöra om ni tycker att något ord som ni vill skicka in platsar i Krombisaurus eller inte så tar vi upp det till diskussion. Vi är intresserade av alla ord mellan himmel och jord, men särskilt gärna tar vi emot ålderdomliga ord som kanske har fallit i glömska bland kromboar i allmänhet.

sauruslogo vit

Annonser

2 svar till “Krombisaurus blir kranttosaurus

  1. Ja ska ”tråda” iväg ti byin..(kort å) Är ordet tråda nånting jag har med mej från Bennäs eller används det i Kronoby?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s