Till alla er från Norrbyjin

Det är intressant hur dialekten skiljer sig mellan de olika byarna i Kronoby och det gör det knepigt för oss som inte är språkvetare att sammanställa en vad man kan kalla en allmän ordlista för dialekten i Kronoby. Det kan till och med finnas olikheter inom en och samma by.  Ett exempel är uttalet av dialektordet för “varit”. Vissa säger “viri”, andra “ve”, någon “vari” eller kanske till och med “vori”.

För att bringa lite klarhet i Norrbydialekten är vi idag glada över att kunna uppvisa Ove Grundwalls dialektordlista och sammanställning över Norrbydialektens grammatik i Om Kronobydialekten. Vi hoppas på en fin respons på dessa! Vill någon komma i kontakt med Ove angående innehållet så kan ni skicka ett meddelande i Postlådan så vidarebefodrar vi det till honom.

Tack till Ove som var villig att publicera sina dokument på sidan!

roddtur

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s