Klackarna i taket!

skumppa

Idag den 1 februari är det kalas hela dan på Kronomagasinet.com! Sidan fyller 1 månad och det ska firas! För att tacka er för att ni har hittat hit så är vi glada över att kunna utlysa en dialekttävling med ett helt fantastiskt första pris:

En helårsprenumeration på Språktidningen!

Språktidningen

Vi är jätteglada att kunna lotta ut ett så här fint pris eftersom vi själva tycker att tidningen presenterar språkliga teman på ett intressant, allmänbildande och attraktivt sätt. Vi är också glada att se att Språktidningen har uppmärksammat Kronomagasinet och Krombidialektn i ett inlägg på sin webbsida.

Så här skriver redaktörerna själva om sin tidning: ”Språktidningen skriver om allt som har med alla språk att göra. Där finns artiklar om slangspråk, dialekter, reklamspråk, döda språk, märkliga ortnamn, ordens historia, språkstrider, bortglömda öknamn och mycket mer. Där finns en hel avdelning med språktips och skrivråd och flera sidor med frågor & svar.” Tidningen utkommer med 8 nr/år.

Temat för Kronomagasinets tävling är kärlek. Så här inför Alla hjärtans dag vill vi gärna höra vilka dialektord som du brukar använda för att beskriva personer som du tycker om. Det kan vara t.ex. en äkta man, en god vän, en favoritkusin eller ett omtyckt husdjur. Det enda som du som Kronomagasinets läsare behöver göra är att skicka in detta käresta- eller käresteord till oss. Det kan vara ord på Krombidialekt eller på någon annan dialekt.

Du kan endera skicka in ditt bidrag via Postlådan eller så kan du maila till oss på krombidialektn at gmail.com. Skriv också varifrån du är hemma, och vilken dialekt du talar. Du kan skicka in ett eller flera ord men i tävlingen gills bara en e-postadress per deltagare. Priset lottas ut bland alla som deltagit och vinnaren kontaktas per mail. Vi vill ha ditt bidrag senast den 12 februari!

Blogginlägg i samarbete med Språktidningen

Annonser

2 svar till “Klackarna i taket!

    • freistin deilta så kan ni vinn! :) tallona kom me i liston fö två viko saan, he e no granni ool!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s