Vilda vintern!

vinterikrombi

Vinterkylan till ära bjuder vi på vintriga Krombiord.

Idag då du går ut för att måka snö med snööstsyfflon får du kanske frusipikkona längs hela kroppen, ifall du inte är utrustad med langkaliisen eller stikkabyksona under ytranbyksona. Närmar det sig -30 kan det löna sig att dra på sig både koljarn, påsavanttan, stikkasokkona och ståppabyksona. Om du är en riktig frusikåntt bör du absolut dra på dig haalarn.

Om det är lenat kan det vara roligt att fara ut å sparkk – ifall att sandbiiln inte har varit framme och perkka sparkanfööri. Barnen tycker om att kräka i snön eller vara ut i bakkan och ränn me ministsiidren eller rattjälkkan. En del föredrar stsärtbrää men firramärrn är allra roligast. Då barnen har varit ute några timmar är de ordentligt snoro men fast snåri rinder ränder di entå. Vi får hoppas att barnen är som folk och inte pesar varandra som de gjorde i fjol.

Om skrikkona är spilt kan det bli stretot. Ibland kan man få se skaramösi komma springande över isen. Då det snöat mycket kommer plogbiiln i full fart så att vägaråiskona strittar!

Kommer du på flera vinterord?

Annonser

2 svar till “Vilda vintern!

  1. Det heter snårn int snåri enligt mig. Om det är blidon kan det börja bållda under skidorna. Det är frisstsamt. Det är inte heller bra med bakkläna skidor. På våren kommer det täckdråpi. Om det är oskutta kan man bli tvungen att plåma.

    • Att ha bakkläna skidor är nog bland det värsta som finns. Katastrof om man befinner sig vid Tössbackan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s