Pa tu siil na fiili?

Jerom daan had ja skaffa me ein liter mjölk som ja int vila drick. Ja fundra va ja sku kuna djera me mjöltsen...Nå, tå kom ja på_ 'fiili'!! ja kan ju freist siil fiili.Hmm.. tå måst ja ju ha boknmjöltsen å. He had ja ju i

Denna hågkomst skickades in av en läsare till krombidialektn@gmail.com. Vem som helst (också du som läser detta!) kan bidra till innehållet på webbsidan http://www.kronomagasinet.com genom att maila eller skriva ett inlägg i Postlådan.

Vi tar emot material, texter och bilder som rör Kronoby, kromboar nu och då, hembygd, dialekt, recept, hågkomster, rim, ramsor, anekdoter, spökhistorier, byggnader, områden, musik, högtider och traditioner, natur osv osv osv. Ordet är fritt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s