Ordboken Krombisaurus

sauruslogo vitFör tillfället finns det omkring 1200 dialektord och 70 uttryck samlade i vår öppna ordlista Krombisaurus.

Här hittar du Krombisaurus, välj:

Tycker du att det fattas ord från listan? Uttalar du något ord på ett annat sätt? Har ett ord fler betydelser? Posta din kommentar i Postlådan så uppdateras ordlistan efter lite efterforskning!

Vill du starta en diskussion kring ett specifikt ord? Skriv din kommentar i Postlådan så skriver vi ett blogginlägg om det.

Krombisaurus är till för er, så använd den fritt! Ifall du vill visa upp den i något officiellt sammanhang så är vi glada om du anger den här sidan som källa. Tack!

Tips! För att snabbare bläddra bland orden, tryck in ”ctrl F” (”cmd F” ifall du har en Mac) på ditt tangentbord och börja skriva in ett ord.

Krombi (Kronoby) + tesaurus (ordskatt) = Krombisaurus

Annonser

4 svar till “Ordboken Krombisaurus

  1. Efter ett långt sommaruppehåll tittar jag i dag igen in hos Krombisaurus. I våras levererade jag en massa förslag till förbättringar av olika slag, men ingenting av detta tycks ha beaktats i ordlistorna. Verkligt synd att uppenbara och lätt åtgärdade felaktigheter fortsättningsvis distribueras. Jag vågar påstå att JAG har rätt i det mesta.

    • Tack för din kommentar! Vi är tacksamma för den hjälp du har bidragit med och beklagar uppehållet i uppdateringen av webbsidan och ordlistan. Såsom vi skrev i ett e-postmeddelande till dig i våras så vill vi här än en gång påpeka att arbetet med Kronomagasinet och Krombisaurus enbart är en hobby som vi gör vid sidan om våra ordinarie heltidsjobb. Uppdateringen går därför långsamt framåt, vilket vi hoppas att alla våra läsare har överseende med. Trots periodvis långsam uppdatering tar vi fortsättningsvis tacksamt emot kommentarer och e-postmeddelanden från våra läsare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s